Elfelejtett jelszó »

Felnőtt versenyek szabályzata

2021. augusztus 1. - Magda

A felnőtt versenyekre, valamint felnőtt csapatversenyekre való nevezés előtt, ajánlatos elolvasni az alábbi szabályokat.

KI INDULHAT:

Hobbi teniszező: Olyan játékosok indulhatnak, akik a teniszvetélkedő.hu besorolása szerint 4-10 tudásszinten vannak. Az alábbi linkre kattintva elérhető a táblázat: http://teniszvetelkedo.hu/tudasszint-tablazat-2/

Amatőr felnőtt: Csak olyan játékos indulhat, aki soha nem volt az MTSZ hivatalos felnőtt ranglistájának első 100 helyezettje között (nők esetében első 70 között) illetve az MTSZ hivatalos korosztályos ranglistájának első 20 helyezettje között kivéve ha elmúlt 35 éves. 

Nyílt: Bárki indulhat.

JÁTÉKSZABÁLYOK:

Az MTSZ hivatalos játékszabályai a mérvadóak. http://www.huntennis.hu/szovetseg/jatekszabalyok

A verseny lebonyolítás, díjazás, nevezés menete és módja az éppen aktuális részletes versenykiírás szerint történik, melyet minden nevező köteles elolvasni. A nevezés elküldése azt jelenti, hogy a kiírás minden részletét elolvasta és tudomásul vette. A kiírásban közzétett információk nem ismerése miatti károkért sem a versenyrendező, sem a teniszvetelkedo.hu nem felelős.

NEVEZÉS:

A teniszvetelkedo.hu oldalon meghirdetett versenyekre online kell nevezni a kiírás alatti jelentkezem gombra kattintva. Erről érkezik a felületen egy autómatikus válasz emailben, hogy a nevezés elküldésre került. Majd érkezik egy újabb válasz a verseny rendezőjétől, hogy megkapta a nevezést. Ha nem érkezik 48 órán belül a verseny szervezőjétől válasz, hogy fogadták a nevezést, akkor telefonon kell érdeklődni a nevezés beérkezéséről!

LEMONDÁS:

Ha egy benevezett játékos visszalép az indulástól, akkor ezt jeleznie kell a verseny szervezőjének telefonon és emailen. A visszalépőnek mindenképpen meg kell bizonyosodnia arról, hogy a lemondó üzenet megérkezett a szervezőhöz. Minden játékosnak tudomásul kell vennie, hogy egy verseny szervezése igen sok előkészítő munkával jár, és előzetes költségekkel, melyeket az utolsó pillanatban visszamondani már nem lehet. Ezért késői lemondás esetén a versenyszervezők jogosan tarthatnak igényt a nevezési díjra, vagy annak egy részére. A nevezési díj átruházható.

A Tenisz-dzsemborik és Teniszvetélkedők esetében jellemzően:

1. Lemondás lemondási határidő előtt (ld. kiírás, általában verseny kezdetét megelőző este 18.00 óra) nincs következmény.

2. Lemondás lemondási határidő után: a nevezési díj 50%-át ki kell fizetni utalással, melyről díjbekérőt küldünk.

3. Ha valaki nem jön el, és nem mondja le a nevezést, akkor be kell fizetnie a teljes nevezési díjat, csak így van lehetősége másik versenyen indulni.

EGÉSZSÉG:

A felnőtt játékosnak saját felelőssége, hogy sportolásra alkalmas állapotban vegyen részt a versenyen. A sportolás közben történő balesetekért, vagy hirtelen bekövetkező traumatikus egészségkárosodásért sem a verseny szervezője, sem a teniszvetelkedo.hu működtetői és munkatársai, önkéntesei nem vállalnak felelősséget.

„FAIR-PLAY”, BARÁTSÁGOS LÉGKÖR:

Versenyeink hobbi versenyek, ahol elvárjuk, hogy a játékosok a „fair-play” szellemében versenyezzenek, és ennek szellemében viszonyuljanak a szervezőkhöz, a játékostársakhoz, nézőkhöz, és más résztvevőkhöz. Versenyeinknek barátságos hangulatú, örömteli eseménynek kell lennie, melyet, ha valaki nem tart tiszteletben a szervezőnek jogában áll kitiltani a versenyről a nevezési díj visszafizetése nélkül.

FOTÓK:

A honlapunkon meghirdetett versenyeken a szervező a játékosokról, nézőközönségről, eredményhirdetésről fotókat, esetleg videókat készítünk, melyeket feltesszük honlapunkra, facebook oldalunkra és egyéb online közösségi oldalainkra. Egyes fotókat felhasználhatuk cikkeinkhez, hirdetésinkhez illusztrációként. Ha valaki nem szeretné, hogy lefotózzuk emailben értesíteni kell minket a verseny előtt, valamint a versenyen is külön szólnia kell munkatársainknak, hogy őt ne fényképezzük. Aki ezt nem szeretné a verseny előtt emailben értesítést kell küldenie. Több szervező esetén, mindkét szervező céget megilleti a fotózás, és a fentebb felsoroltak. A verseny szervezői minden esetben fel vannak tüntetve a részletes versenykiírásban.

VERSENYEREDMÉNYEK:

A verseny eredményeket, azaz a játékosok nevét és helyezéseit honlapunkon és közösségi oldalainkon hír formájában közzétesszük. Az eredményeket vezetjük, és a „játékosbesorolás” menüpontban folyamatosan közzétesszük, hogy a győzelmek és vereségek arányában ki milyen pontszámot ér el. A pontszámítás szabályai is itt találhatók meg. Cél, hogy a versenyeken a pontok segítségével minél inkább hasonló tudású játékosokat rakjunk össze. A táblázatban egy név a hozzátartozó pontszám kerül nyilvánosságra, valamint az, hogy ki hány versenyen indult. A nevezéskor külön jelezni kell a megjegyzésben, ha valaki nem szeretne szerepelni ezen a rangsoron.

HÍRLEVÉL:

A honlap használóinak lehetőségük van feliratkozni hírlevelünkre. Ettől függetlenül, ha valaki nevez egy versenyre, akkor a szervező illetve a teniszvetelkedo.hu honlap üzemeltetője meghívót, értesítést küldhet más hasonló eseménykről a nevező email címére. Ha valaki nem szeretne ilyen jellegű emaileket kapni, akkor az első ilyen emailünkre válasz emailben el kell küldenie a „TÖRLÉS” szót az email feladójának. Ez utóbbi információ minden értesítésen és meghívón szerepel. A teniszvetélkedő.hu oldalon bármely szervező hirdethet meg versenyt, a nevező adatai bekerülnek a teniszvetélkedő.hu adatbázisába, és a szervező adatbázisába egyaránt. Minden versenyszervező saját felelőssége, hogy adatbázisát naprakészen vezesse, és ne küldjön ki kéretlen emaileket.